Lezingen Lucht & Stank

Lezing lucht en stank

Op dinsdag 5 en dinsdag 12 juli geeft Ward Warmoeskerken twee bijzondere lezingen over lucht en stank in de oudheid. Lucht, we kunnen niet zonder. Dat wisten de oude Grieken al. Het gold bij hen al als één van de vier elementen. Maar waarom dachten sommige Grieken dat alles in de wereld uit lucht bestaat? En welke rol speelt lucht in de Romeinse architectuur? Wat is lucht volgens de Romeinen? En wat voor luchtje zat er eigenlijk aan die Grieken en Romeinen zelf? Hoe erg stonk het in de Oudheid? En wat deden de mensen destijds tegen de stank?

In twee zomeravondlezingen probeert classicus Ward Warmoeskerken antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen over LUCHT & STANK in de Oudheid. Het beloven zomeravonden te worden vol luchtige verhalen over lucht en luchtjes bij de Grieken en de Romeinen.

De lezingen worden gehouden in de Hofzaal van het Markiezenhof op dinsdag 5 en 12 juli 2022 van 20.00 tot 22.00 uur, waar momenteel de expositie Hoge luchten, schatten uit het Rijks te zien is.

Toegangskaarten en zijn te verkrijgen via wardwarmoeskerken.nl/shop of bij binnenkomst aan de deur. Kaarten kosten 19,50 per lezing (2 lezingen voor 35,00), maar Vrienden van Het Markiezenhof betalen de speciale prijs van 15,00 per lezing!