Feestelijk weerzien met alle vrienden

Eindelijk was het zover. Op woensdag 11 mei j.l. was er weer een Vriendenavond na twee jaar van afwezigheid. In die tijd heeft het bestuur niet stil gezeten en vaak gedacht aan een alternatief voor de jaarlijkse bijeenkomst. Maar ondanks alle creativiteit besloten we toch om te wachten op een geschikt moment om elkaar weer fysiek te kunnen ontmoeten.

Normaal gesproken is onze Vriendenavond tegen het einde van het jaar maar dit keer hadden we een goede reden om al eerder bij elkaar te komen. Het Markiezenhof heeft namelijk wat te vieren. Niet alleen bestaat het gemeentemuseum maar liefst 90 jaar maar het is ook precies 35 jaar geleden dat voormalig Koningin Beatrix het gerestaureerde stadspaleis officieel opende in 1987. Kortom een feestelijk weerzien met alle Vrienden.

De avond was goed gevuld met natuurlijk een woordje van onze voorzitter Helene van Oorschot die blij was om zoveel mensen weer bij elkaar te zien. Twee oud directeuren mochten herinneringen ophalen aan hun tijd als Hofmeester. Cees Meijer en Willem Reijnders hadden niet alleen mooie anekdotes over hun tijd aan het hof maar hopen ook dat de toekomst er zonnig uitziet ondanks de bezuinigingsplannen die op stapel liggen.

Projectleider Yolande Kortlever praatte ons bij over de nieuwe expositie Hoge Luchten, Schatten uit het Rijks. Daarna konden de Vrienden de schatkamers bezoeken om de 39 juweeltjes met stadgezichten te bewonderen en was er nog genoeg tijd om te proosten en met elkaar gezellig na te kletsen.

Een feestelijke avond met alle Vrienden.