Vriendenavond in het teken van de heropening in 1987

Het is maar liefst 35 jaar geleden dat voormalig Koningin Beatrix het volledig gerestaureerde Markiezenhof opende. Daarnaast bestaat dit jaar het gemeente museum maar liefst 90 jaar. Dat is natuurlijk wel een feestelijke avond waard. Tenslotte hebben de Vrienden ook al aardig wat moeten missen door corona de afgelopen twee jaar. Hierdoor vonden er geen Vriendenavonden plaats en was ook het Markiezenhof meer dicht dan open.

Een feest in alle opzichten dat we weer bij elkaar kunnen zijn en dat doen we op woensdag 11 mei. We hebben een mooi programma voor die avond. Bestuursleden Marlies van Lier en Ward Warmoeskerken gaan in gesprek met drie oud directeuren die terugblikken op hun tijd aan het Hof. René Bastiaanse, Wim Reijnders en Cees Meijer delen anekdotes, bijzondere momenten en hun dromen voor het museum.

Stadshistoricus Yolande Kortlever geeft tekst en uitleg bij de expositie Hoge Luchten, Schatten uit het Rijks die aansluitend te bezoeken is. Daarnaast kunnen alle Vrienden de sabels van Carl Theodor en het portret van Menno van Coehoorn bewonderen in zaal 1747.

Daarnaast is er uitgebreid gelegenheid om iedereen weer te spreken onder het genot van een drankje. Wij hopen alle Vrienden weer te zien!

Programma

19:30 – inloop met koffie en taart want dat hoort bij een feestje
20:00 – opening door voorzitter Helene van Oorschot
20:05 – terug in de tijd met drie oud directeuren
21:00 – introductie Hoge Luchten door Yolande Kortlever

Wil jij erbij zijn stuur dan een mail naar: secretariaat@vriendenmarkiezenhof.nl
of bel met 06 – 29 34 76 06