Portret onthuld tijdens Vriendenochtend

Een portret van gouverneur Louis de la Kethulle prijkt binnenkort aan de muur in het Markiezenhof. Op zondag 20 november j.l. was eindelijk de onthulling van het schilderij wat al enkele maanden in het depot opgeslagen stond.

De vrienden kochten dit schilderij afgelopen zomer bij veilinghuis Christies in London. Op de uitnodiging voor de vriendenochtend, in plaats van onze gebruikelijke vriendenavond, stond enkel “save the date”. Niemand kon vermoeden wat er uit de grote kist zou komen maar dat werd gedurende de ochtend wel steeds duidelijker.

Irene van Kemenade nam ons mee in het verhaal (lees hier haar lezing) over het beleg van Bergen op Zoom waar De la Kethulle de heldenstatus had vanwege zijn verzet tegen de Spanjaarden. Niet zo gek dus dat het Markiezenhof dit portret maar wat graag aan de collectie wilde toevoegen en dat nu ook kan doen. Het is een bruikleenovereenkomst en de handtekeningen daarvoor werden dan ook gezet na afloop van de grote onthulling.

Onze penningmeester Berry vertelde ook nog smakelijk over de hele veiling procedure en hoe de kist uiteindelijk in zijn woonkamer terecht kwam. Een zeer geslaagde ochtend en niet alleen vanwege onze prachtige aanwinst maar ook door de grote opkomst van onze vrienden.

Lees hier het verslag van ZuidWest Update